Retteguiden ApS er  stiftet af Freja Knage Damsgaard og Trine Larsen, som begge er universitetsstuderende og forhenværende studenter fra Viborg Katedralskole.

Formålet er at hjælpe skoleelever med lektier og afleveringer. Vores vision er at skabe et sted, hvor alle elever uanset fagligt ståsted og baggrund kan modtage kompetent feedback i skriveprocessen og få svar på basale spørgsmål omkring opgaveskrivning.

Med hjælp til lektier og afleveringer menes ikke et færdigt produkt, men derimod feedback på den pågældende opgave, hvorefter eleven selv skal løse og udforme den færdige opgave på bedste vis.

“Allerede da jeg gik i gymnasiet, så jeg et stor behov for hjælp til lektier og opgaveskrivning, hvilket blev startskuddet til, at jeg i samarbejde med en anden studerende var med til at starte lektiecafeen på Viborg Katedralskoles kollegium. Lektiecafeen var populær, og jeg nød at bruge tiden på at hjælpe andre. Siden da er jeg startet på universitetet, hvor tankerne omkring RetteGuiden startede. Jeg ville gerne hjælpe andre, men ikke kun på et enkelt gymnasium. Spørgsmålet var bare hvordan?”

Trine - Retteguiden.dk

Trine Larsen

“Da Trine ringede med tankerne omkring online lektiehjælp, var jeg klar med det samme. Tankerne udviklede sig hurtigt efter lang tids korrespondance mellem Trine og jeg. Vi fik vendt en masse forskellige idéer, men vi var begge klar over, hvilken retning vi ville gå. Jeg tror på, at RetteGuiden er vejen mod bedre læring og mere motiverede studerende. Jeg har altid synes, at uddannelse er vigtig, og jeg vil gerne være med til at give alle studerende muligheden for at få kompetent hjælp hvor og når som helst.”’

Freja - Retteguiden.dk

Freja Damsgaard